Diensten

Social Media Marketing

Social media marketing is een vorm van online marketing waarbij sociale media netwerken, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn het marketingkanaal zijn. Via sociale media kun je advertenties of content creëren die gebruikers interessant vinden, delen en liken.

Wij kijken naar de juiste strategie en social media kanalen die jouw bedrijf kunnen laten groeien.

Social media marketing

Wat is Social Media Marketing?

Met social media marketing is het mogelijk om een doelgroep heel specifiek te bereiken. Het opzetten van een social media campagne begint bij het bepalen van de doelstellingen en de doelgroep. Als jouw klant voornamelijk in de B2B markt zit, dan kan LinkedIn advertising een goede mogelijkheid zijn. Heb je te maken met een B2C markt, dan zullen Facebook en Instagram meer geschikt zijn.

Nadat in het social media plan de doelstelling, doelgroep, het budget en de juiste kanalen gekozen zijn wordt de social media campagne opgezet. Wanneer de klant wil adverteren op social media dan geven de meeste platformen de mogelijkheid om de vorm van de advertentie te bepalen. Deze bestaat bijvoorbeeld uit een advertentie in de vorm van een filmpje, een foto, een tekst of een combinatie daarvan.

Visuele content is het meest aantrekkelijk en effectief. Ongeacht voor welke vorm advertentie je kiest, een belangrijke call-to-action is zeer belangrijk om het gewenste resultaat te behalen.

online marketing

Social Media Marketing

Facebook Adverteren

Facebook Advertising is het gericht adverteren op Facebook voor een specifieke vooraf bepaalde doelgroep. Door te adverteren op Facebook, kun je eenvoudig de juiste mensen vinden, hun aandacht trekken en resultaten realiseren. 

Of jouw klant nu op Facebook wilt adverteren om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten of om een nieuwe product te promoten, onze specialisten zetten een complete Facebook Advertising-campagne op.

Instagram Adverteren

Instagram Advertising is adverteren op het social media platform Instagram. Het Instagram Advertising gedeelte staat los van de reguliere posts die je kunt plaatsen op Instagram. De advertenties die je kunt plaatsen op Instagram zijn swipe- of klikbaar en komen veelal voor als korte video van maximaal 15 seconden, als afbeelding met product tags of als carrouseladvertentie waarbij de doelgroep langs meerdere foto’s kan vegen.

Linkedin Adverteren

Bij het kiezen van online kanalen is het belangrijk om te weten welke kanalen de  eindklanten gebruiken tijdens hun zoektocht naar een oplossing voor hun probleem. Wanneer de hele bedrijvigheid van jouw klant draait om de business to business markt, moet je dus weten waar informatie gezocht wordt en waar je met elkaar kan communiceren. LinkedIn advertising biedt de oplossing voor de B2B markt.

Influencer marketing

Influencermarketing is een vorm van marketing waarbij de focus ligt op bepaalde personen die online een grote achterban hebben. Deze ‘influencers’ hebben een voorbeeldfunctie verkregen, waardoor zij invloed kunnen uitoefenen op de groep volgers. Deze sociale invloed kan ook worden gebruikt door bedrijven die bij de influencer advertentieruimte inkopen op diens kanalen. In de praktijk uit dit zich vaak in winacties of gesponsorde content op het platform van de influencer.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op